tuinontwerp Jan Joris TuinArchitectuur

tuinontwerp

Jan Joris TuinArchitectuur ontwerpt tuinen op maat. Al van bij het eerste gesprek begint een boeiende ontdekkingstocht naar de persoonlijke wensen van de opdrachtgevers. De wensen zijn geënt op, of geïnspireerd door hun eigen omgeving, hun ervaringen, achtergrond en zin voor alles wat het leven aangenaam en verfijnd kan maken. Gaandeweg wordt het duidelijk welke tuinwereld hen het meeste plezier zal doen. De droomtuin die ze in gedachten hadden, krijgt nu steeds meer een concrete vorm. De tuin wordt een weerspiegeling van de persoonlijkheid van de opdrachtgevers. Bovendien voegt Jan Joris TuinArchitectuur net dat tikkeltje artistieke waarde toe waardoor hun tuinbelevenis een extra dimensie krijgt.

Elke realisatie heeft een volledig eigen ‘touch’ waardoor geen twee tuinen op elkaar lijken.
De grootte van het project is niet van belang. Wat telt is, in essentie, de prikkel om een concept creatief uit te werken en tot in de puntjes uit te voeren. Tot in de kleinste details.
Jan Joris TuinArchitectuur streeft ernaar via dialoog met de opdrachtgevers tot nieuwe en originele ideeën te komen die het project nog beter, nog mooier en geraffineerder maken.
Bovendien weten we waar mogelijk een extra dimensie te geven aan tuinen door een passend kunstwerk of een groensculptuur in de tuin te integreren. Van daaruit ontstaat een spannende dialoog, die tussen de opdrachtgever en zijn droomtuin.

Plantenkennis is essentieel bij het ontwerpen van een duurzame onderhoudsvriendelijke tuin.
De juiste plant op de juiste plaats en de juiste plant naast de juiste plant, om tot een perfectie synergie te komen. Een mooi ontwerp met slecht gekozen beplanting is geen goed ontwerp.

We maken beplantingsplannen waarbij planten worden gekozen die gedijen op de grondsoort die aanwezig is en houden rekening met de zon- en schaduwkant.
We letten op bladcontrasten, waardoor we diepte creëren. Bijvoorbeeld blauw en grijs combineren mooi. Fijne en grote bladeren contrasteren erg mooi met elkaar. Ook de keuze van de grootte van de bladeren is belangrijk, zeker wanneer het geluid van voorbijrazend verkeer gefilterd moet worden. Zijn er veel konijnen in de buurt, dan plaatsen we bepaalde planten niet en andere juist wel. Spelen er kinderen in de tuin? Heeft u of iemand van uw gezin last van allergieën? We passen de plantkeuze volledig aan volgens uw persoonlijke noden.

In onze ontwerpen zorgen we ervoor dat de seizoenen benadrukt worden. Zo roepen vlammende bladverkleuringen, bessen en noten het herfstgevoel op. Groene structuren, stammen, takken en siergrassen zorgen voor houvast tijdens de winterperiode. Frisse kleuren van voorjaarsbloeiende bolgewassen en bloesems brengen de lente in de tuin. In de zomer zorgt de overvloed van een volgroeide tuin voor privacy en de zin om te genieten.