tuinaanleg terrassen, opritten en paden Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg terrassen, opritten en paden Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg terrassen, opritten en paden Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg terrassen en paden Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg terrassen, paden en terrastrappen Jan Joris TuinArchitectuur

terrassen, opritten en paden

Het terras is de belangrijkste buitenleefruimte. Het vraagt kennis en ervaring om een terras aan te leggen dat jarenlang mooi blijft. Een duurzame basis is erg belangrijk: de fundering, de voegmortel, de afwateringshelling, de wapening, de drainagemat, de uitzettingsvoegen, …

Een optimale keuze van het afwerkingsmateriaal (natuursteen, keramische tegels, hout, gebakken klinkers, …), de accessoires, de tuinverlichting en het meubilair maken het terras tot een gezellig geheel.

Een oprit is, zoals het terras, een belangrijk verlengstuk van uw woning. Onze jarenlange ervaring op het gebied van bestrating en bijhorende verlichting maakt van onze opritten ware blikvangers. Karresporen in het gras of een origineel legpatroon zorgen samen met de keuze van het geschikte afwerkingsmateriaal (kasseien, platines, mozaïekkasseien, kleiklinkers, natuursteentegels, grind, dolomiet, betonklinkers, betontegels, ...) voor het uiteindelijke resultaat.

De basis wordt gelegd bij de grondwerken: de uitgraafdiepte, de helling en het geschikte drainagesysteem voor de afvoer van regenwater. Om geen verzakkingen te krijgen, kiezen we het materiaal voor de fundering aan de hand van het afwerkingsmateriaal dat er bovenop komt. We werken met verschillende lagen, waarbij de laagdikte niet willekeurig is. De fundering moet een homogene laag vormen voor de stabiliteit.

Jan Joris TuinArchitectuur renoveert ook opritten en voorziet ze van een nieuw oppervlak.

Een bospad, een al of niet gestabiliseerd grindpad, stapstenen door het gazon, een paadje in gebakken kleiklinkers, ... Afhankelijk van de stijl van de woning, het terras en de oprit kunnen we paden in het gewenste materiaal uitvoeren. Om te wandelen, te fietsen, paard te rijden of te racen, ... Voor elk gebruik kunnen we u het beste voorstel doen.