![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
Een natte bodem komt in ons land regelmatig voor. Dit komt meestal door de lagere ligging van het perceel of door de aanwezigheid van zwaardere grondsoorten zoals leem of klei.
Vaak heeft structuurbederf van de bodem een versterkend effect. Dit zien we dikwijls bij nieuwbouwwoningen, waarbij de omliggende tuin zwaar belast wordt door machines en bouwmaterialen. Het compacteren van de grond zorgt dan voor ondoordringbare lagen waardoor het water niet weg kan. Dankzij de aanleg van een drainagesysteem kan het water weg zodat er opnieuw lucht in de grond kan, wat het bodemleven ten goede komt. We kunnen zorgen voor open afwateringsystemen zoals grachten met sluizen of ondergrondse afwatering door drainagebuizen.
We onderscheiden topdrainage (voor regenwater) en dieptedrainage (voor grondwater). Wij onderzoeken welk systeem het beste bij uw type tuin en bodem past. Een drainagesysteem aanleggen doe je het liefst maar één keer. Daarom is het erg belangrijk om de juiste techniek en het juiste systeem te kiezen. De drainagebuizen worden volledig in de grond weggewerkt. Indien het water niet natuurlijk kan wegvloeien, kan er een pompsysteem worden geplaatst.
Voor het afwateren van terrassen en verharding gebruiken we subtiele, esthetische oplossingen. Vraag ons gerust om meer informatie.