tuinaanleg beregeningsslangen Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg sproeisystemen Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg druppelslangen Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg beregeningsinstallatie Jan Joris TuinArchitectuurtuinaanleg beregeningssystemen Jan Joris TuinArchitectuur

tuinberegening

Jan Joris TuinArchitectuur plaatst eenvoudige tot volautomatische beregeningsinstallaties.

Een eenvoudige installatie werkt met druppelslangen die gestuurd worden met kraantimers.

Gedurende het jaar, afhankelijk van de temperatuur en regenval, dient dit manueel te worden bijgesteld. Dit is een goedkope oplossing die gebruikt wordt indien enkel de beplanting water hoeft te krijgen of om beplanting gedurende de eerste jaren na aanplant water te geven. Beregeningsslangen kunnen boven- of ondergronds worden voorzien. Dit systeem kan aangesloten worden op tuinkranen die werken op regen- en/of op leidingwater. Het is geschikt voor renovaties, daktuinen, bloembakken en bijgeplaatste beplanting.

Een volautomatische installatie kan autonoom zowel de planten als het gazon water geven.

Er kan een sensor worden voorzien zodat het systeem niet werkt bij regenweer. Indien gewenst kan er gekozen worden om de instellingen via het internet bij te regelen.

Voor een volautomatische installatie dient het water bij voorkeur uit een putboring met expansievat te komen.

Een beregeningsinstallatie integreren we het best tijdens de aanleg van een nieuwe tuin. We kunnen dan sneller graven omdat er geen obstakels zijn. De graafwerken brengen geen schade toe als de tuin nog niet is aangeplant of ingezaaid.

De aanleg van een beregeningssysteem is ook mogelijk in een bestaande tuin. Om de tuin intact te laten, werken we dan met flexibele leidingen. We graven de leidingen in met een minikraan, sleuvenfrees of met zeer smalle spades. Tegelijkertijd kunnen we ook elektriciteitskabels plaatsen voor tuinverlichting of andere elektrische toepassingen.